Stel je vraag Livechat online
+31 (0)85-8771766 Ma - Vr 09:00 tot 17:00
Mail ons info@ziezocruisevakantie.nl
Veilig en snel online boeken Uitstekende klantenservice Uitgebreid aanbod cruise vakanties Klantvriendelijk boeksysteem
Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij Rederij
Veelgestelde vragen

Op dit gedeelte van de website vind je een groot aantal veelgestelde vragen die gesteld worden wanneer je (voor het eerst) op cruisevakantie gaat. Hierdoor krijg je een antwoord op vele vragen en ga je met een fijner en rustiger gevoel op vakantie.

Algemene zaken

Is roken aan boord toegestaan?

De meeste cruiseschepen hebben een rookbeleid waar het niet toegestaan is om te roken in de restaurants en hutten. Hieronder geldt ook het roken op het balkon. Je kan wel bij vele cruiseschepen in openbare ruimtes roken. Dit geven ze per cruiseschip aan waar je wel en niet kunt en mag roken.

Wat is er inbegrepen wanneer je een cruisevakantie boekt?

Wanneer jij een cruisevakantie boekt zijn er een aantal dingen inbegrepen. Deze dingen zijn natuurlijk de maaltijden, havengeld, activiteiten op het schip en het entertainment. Daarnaast kun je voor een extra bedrag een bezoekje brengen aan verschillende winkeltjes en een kapper. Daarnaast kun je ook naar het casino of tegen betaling een schoonheidsbehandeling krijgen.

Eten op een cruiseschip

Mag ik eigen eten meenemen op een cruise?

De regels omtrent eigen eten meenemen op een cruise verschillen per cruisemaatschappij. Het is daarom dus verstandig om op de website van de cruisemaatschappij te bezoeken om te kijken welke regels er voor jouw gekozen schip gelden in combinatie met het meenemen van voedsel.

Kun je dieetwensen doorgeven en hoe doe ik dit?

Dieetwensen kun je aangeven. Dit doe je gemakkelijk via het kantoor waar je de cruise geboekt hebt. Het boekingskantoor geeft dan jouw dieetwensen door voor de cruise en eventuele vluchten die je geboekt hebt.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Een cruise wordt altijd als een volpension aangeboden. Hierdoor zijn vaste dinerzittingen altijd inbegrepen. Deze vaste dinerzittingen zijn ontbijt, lunch en diner à la carte in alle hoofdrestaurants. Diners worden doorgaans in twee zittingen geserveerd.

  • De vroege zitting is rond 18.00 en 18.30
  • De late zitting is rond 20.00 en 20.30

Naast deze vaste zittingen zijn er een aantal cruiseschepen die ook open dinerzittingen aanbieden. Zo kun jij zelf kiezen wanneer en met wie je graag wilt dineren. Iedere rederij heeft hier zijn eigen benaming voor.

Medische vragen

Heeft een cruiseschip een dokter aan boord?

Ieder cruiseschip heeft een modern hospitaal aan boord. Hier zit standaard de scheepsarts met zijn gediplomeerd personeel.

Mag ik op cruisevakantie wanneer ik zwanger ben?

Je mag op cruisevakantie wanneer je zwanger bent. Dit is echter wel beperkt. Het is toegestaan om aan boord te gaan van een cruiseschip zolang je niet langer dan 24 weken zwanger bent. Na 24 weken is het niet meer toegestaan voor een zwangere vrouw aan boord te gaan. Wanneer je zwanger bent moet je er wel rekening mee houden dat je een verklaring mee moet brengen van jouw verloskundige.

Is een cruise geschikt voor mindervaliden?

Vele cruises zijn ook geschikt voor mindervaliden. Zo kunnen mensen met een rolstoel of rollator voor lange afstanden deze zonder problemen meenemen. Geef dit wel van te voren even aan. Wanneer je de rollator of rolstoel niet hoeft te gebruiken, moet deze in de hut geplaatst worden.

Ben jij rolstoel gebonden en heb je aanpassingen in je hut nodig? Dan is dit over het algemeen geen probleem voor cruises. Wel moet je er rekening mee houden dat een cruiseschip maar een beperkt aantal aangepaste hutten heeft en dat deze daardoor snel volgeboekt kunnen zitten.

Word je zeeziek tijdens je cruise?

Een cruiseschip is gebouwd op een manier waardoor je vaak niet het gevoel hebt dat je aan het varen bent. Door deze stabiliteit zul je dus ook minder snel zeeziek worden. Het kan echter voorkomen dat door weersomstandigheden het schip toch wat gaat wiegen op de zee. Hierdoor kun je zeeziek worden. Zeeziekte kun je verhelpen door het meenemen en tijdig innemen van reisziektetabletten of het opplakken van reisziekte pleisters. Wanneer je ze vergeten bent, kun je ze ook aan boord aanschaffen.

Heb ik voor mijn cruise vaccinaties nodig?

Of je vaccinaties nodig hebt hangt geheel af van de cruise die je gaat maken. Voor sommige landen is het wel verstandig om een aantal vaccinaties te halen voordat je op cruisevakantie gaat. Voor de landen Dubai, Kroatië, Turkije en Egypte worden geen vaccinaties verplicht. Echter wordt het wel aangeraden om vaccinaties te halen. Sommige rederijen kunnen wel je kinderen verplichten om vaccinaties te nemen. Wij raden in ieder geval aan om je te laten inenten tegen reisziektes. Zo voorkom je een heleboel problemen en kun je met een gerust hart genieten van je vakantie.

Communicatie aan boord

Heb ik telefonisch bereik aan boord?

Telefonisch bereik is moeilijk op het schip. Het schip heeft namelijk een beperkt bereik met een satelliettelefoon. Met je smartphone ben je wel bereikbaar maar je moet er wel rekening mee houden dat met mobiel internet wereldwijd er een aantal extra kosten bij komen. Daarnaast kun je tegen betaling ook gebruik maken van Wi-Fi aan boord.

Een greep uit onze aanbiedingen
Aangeraden door onze experts
15-Daagse cruise Cuba, Antilles, Honduras, Mexico, Jamaica, Kaaiman Eilanden
vanaf €1000,-
15-Daagse cruise Cuba, Antilles, Honduras, Mexico, Jamaica, Kaaiman Eilanden
vanaf €1000,-
15-Daagse cruise Cuba, Antilles, Honduras, Mexico, Jamaica, Kaaiman Eilanden
vanaf €1000,-
bewaarde cruises
sluiten [x]
Bewaar 8-daagse cruise langs Antilles, Bonaire, Grenada met Costa Magica
De Caraïben, Caraïbische eilandent of het Caraïbisch gebied (ook wel Cariook wel Cariben, Caribische eilandeben, Caribische eilandeook wel Cariben ,....
Bewaar 8-daagse cruise langs Antilles, Bonaire, Grenada met Costa Magica
De Caraïben, Caraïbische eilandent of het Caraïbisch gebied (ook wel Cariook wel Cariben, Caribische eilandeben, Caribische eilandeook wel Cariben ,....
Bewaar 8-daagse cruise langs Antilles, Bonaire, Grenada met Costa Magica
De Caraïben, Caraïbische eilandent of het Caraïbisch gebied (ook wel Cariook wel Cariben, Caribische eilandeben, Caribische eilandeook wel Cariben ,....
Bewaarde cruises Laatst bekeken cruises Volg ons:
Vergelijk direct